TREC

Onze 1 e zelf georganiseerde TREC wedstrijd werd een feit op 20 maart 2022 bij Manege Samoza in Vierhouten. De wedstrijd was overvol met enthousiaste deelnemers. Die in de ochtend eerst hun MA (gangenbeheersing) moesten rijden, dus over een pad van 100m moesten ze zo langzaam mogelijk galopperen en zo snel mogelijk stap terug. Daarna door naar de PTV, de hindernisparcours, die was uitgezet in de binnenbak van de manege. Dat is even wennen, want meestal is het een buitenparcours waarbij je soms door de bossen heen rijdt.


Daarna konden de paarden even rusten en de ruiters gebruik maken van een lekkere lunch in de kantine, voordat de ruiters naar de Maproom moesten om de stafkaart in te tekenen. En daarna een niet zo moeilijke route, maar wel een hele mooie route maakten. Waarbij er op tijd gereden moet worden en dat wordt gecontroleerd met posten onderweg.


Na een lange dag gingen de deelnemers moe, maar voldaan naar huis.


En als primeur hadden we ook een Bixie TREC, waarbij er een aantal zeer jonge ruitertjes kennis maakten met deze ontzettend leuke en gezellige tak van de paardensport.