Naar het overzicht
24 jan. 2023
Laatst bijgewerkt op 02 apr. 2023

Trec wedstrijd Vierhouten 19 maart

Geschreven door: Rosalien van Tuijl​
zo 19/03
Begin
10:00
Einde
16:00
Locatie
Bommelweg 2, 4194 NM MeterenOp 19 maart hadden we on ze 2e TREC wedstrijd op het terrein van Camping Samoza bij Manege Samoza in Vierhouten. 


Wat hadden we een geluk met het weer. Het was droog, het zonnetje scheen en dat hielp allemaal bij tot een geweldig leuk evenement, waar iedereen een goed gevoel bij had, zowel de deelnemers als de vele vrijwilligers als de organisatie.


We hopen in 2023 naar onze 3e editie te gaan, waar deze gaat plaatsvinden in Vierhouten of ergens anders moeten we nog bekijken. Misschien tot volgend jaar?


RV de Bergakkerruiters weer een TREC wedstrijd. Wederom vind het plaats op de camping Samoza bij manege Samoza die tegenwoordig onder leiding staat van onze oud instructrice Lisanne Soeters.


Trec is een mooie combinatie van 3 onderdelen. Een orientatierit in het bos, naar aanleiding van een stafkaart waar je zelf de route op in moeten tekenen binnen 15 minuten, moet je deze route zo goed mogelijk zien te vinden en ook nog de juiste snelheden aanhouden.


Dan kom je na ongeveer 2,5 uur terug en dan neem je even pauze om in de middag de volgende onderdelen te gaan doen. De PTV een obstakelparcours die je zo goed mogelijk moet doen. En vervolgens ga je naar de baan waar de MA wordt verreden. Dit betekent dat je over 100m zo langzaam mogelijk moet galopperen en zo snel mogelijk terugstappen, zonder dat de gang verandert, anders ben je de gewonnen punten kwijt geraakt.


En wie over deze 3 onderdelen het beste heeft gedaan, gaat met de 1e prijs naar huis. Je kunt solo starten maar ook in een groepje van maximaal 3 personen. Zo kun je onderweg nog eens overleggen waar je nu precies naar toe gaat.

De wedstrijd heeft een maximaal aantal plekken, dus vraag snel het inschrijfformulier aan via: [email protected].

En denk je lijkt mij super leuk maar ik zou eerst wel eens willen kijken, meld je dan aan als vrijwilligers. Je krijgt een lekkere lunch aangeboden en drinken en je helpt het mogelijk maken om zo’n wedstrijd te organiseren.