Naar het overzicht
03 apr. 2023
Laatst bijgewerkt op 03 apr. 2023

Working Equitation lessen vanaf 25 April

Geschreven door: Rosalien van Tuijl​
di 07/03
Begin
09:30
Einde
13:00
Locatie
Bommelweg 2, 4194 NM Meteren

Vanaf eind april beginnen we weer met Working Equitation lessen. Wat houden deze lessen nu eigenlijk in?


Er wordt in een WE parcours gewerkt met obstakels. Een brug, een poort, een bocht achteruit met bel, een ton met een stok, een ringsteekstier, een sprongetje, pilonnen en balken enz. Elk obstakel vraagt iets anders van de samenwerking tussen ruiter en paard/pony: soms gaat het om behendigheid van de ruiter -wat bijvoorbeeld nodig is bij het ringsteken-, maar bij de brug of het passeren van de stier is de moed van het paard cruciaal. Bij het rijden van cirkels om tonnen en het correct achterwaarts gaan in de L is een dressuurmatige basis weer heel belangrijk, en bij het beheerst doorrijden van de poort gaat het om gehoorzaamheid.


Juist door de afwisseling van de oefeningen wordt je paard/pony wakker en gretig naar het volgende obstakel. Hij wordt voorwaarts! En doordat je al rijdend de dressuurafwerking niet uit het oog verliest, train je hem tevens fysiek op wendbaarheid, souplesse, rechtgericht zijn en op de achterhand zetten. Het leuke is dat hoe meer oefeningen je paard succesvol doorloopt, hoe meer zelfvertrouwen hij krijgt. Je laat hem als het ware punten verdienen en daar groeit hij van. Niks is zo fijn als een paard met veel zelfvertrouwen, met name op de buitenrit is dat een zegen.


Wil je dit ook eens ervaren, neem dan deel aan onze Working Equitation lessen. In een WE blok van 4 lessen leer je de beginselen van de Working Equitation en gaat het goed, dan wordt de obstakel op een hoger niveau uitgevoerd.


De lessen vinden plaats op dinsdagavond bij ons terrein in Est op 25 april en 16 en 30 mei en laatste op 6 juni. De lessen duren minimaal 3 kwartier in kleine groepjes van 3 – 4 personen.


Geef je op via een mailtje naar: [email protected]