Algemene regels
1. Gebruik van de rijbak, longeerbak en het parkeerterrein is alleen toegestaan voor de leden van RV de Bergakkerruiters.
2. Betreden van het terrein en het gebruik van de buitenbak en longeerbak is voor eigen risico.
3. Ruiters zijn verplicht om tijdens het rijden een (veiligheids) cap te dragen.
4. Longeren mag alleen in de longeerbak, dus niet in de rijbak of op het parkeerterrein.
5. Paarden en / of pony's mogen niet in de bak loslopen.

6. Het is verboden op de bakrand te zitten of te staan.
7. (Spring)matriaal dient na gebruik opgeruimd te worden.
8. Mesthopen dienen uit de rijbak / longeerbak te worden geschept. Ook bij het parkeerterrein dient de mest opgeruimd te worden.
9. Geen afval achterlaten op de locatie.

10. Na gebruik van de buitenlocatie de verlichting uitschakelen.
11. Schade aan de rijbak dient te worden gemeld bij het bestuur.

Lesregels

1. Ruiters dienen zich ruim voor aanvang van de les telefonisch af te melden bij de instructie. Zie de site voor telefoonnummers.
2. Zorg dat je op tijd aanwezig bent zodat de les niet verstoord wordt.
3. Het is niet toegestaan voor niet-leden, met uitzondering van het bijwonen van proeflessen, om in de bak te rijden.
4. Het is alleen met toestemming van de instructie toegestaan om als lid op een paard / pony van een ander in de les te rijden.
5. Het wisselen van paard / pony tijdens de les is alleen toegestaan met toestemming van de instructie.
6. Het dragen van een cap in de les is verplicht.
7. De ruiter begeleidt het paard / pony altijd aan de linkerkant.
8. Bij het binnenkomen van de rijbaan roep je "deur vrij" dat voorkomt botsingen.
9. Ruiters dienen op de A-C lijn op en af te stappen.
10. Nooit op de hoefslag halthouden.
11. Draf gaat voor stap op hoefslag, galop voor draf en zijgangen galop.
12. Met dezelfde gang heeft de ruiter op de linkerhand altijd voorrang.
13. Tijdens de les bepaald de instructie welke rijrichting gevolgd wordt en in welke gang er gereden wordt. Probeer zoveel mogelijk de aanwijzigingen van de instructie te volgen.
14. Als je iets wilt melden of opmerken, probeer dit dan zoveel mogelijk voor of na de les te doen.
15. Tijdens het springen en anderen rijden dressuur; als je op de hindernis afrijdt, roep je: SPRONG VRIJ !!! Als er meerdere hindernissen staan roep je bijv; OXER VRIJ!!! Dus altijd even melden als je de hindernis gaat nemen.

Hindernismatriaal
Hindernismatriaal wordt gebruikt voor de (spring)lessen en wedstrijden. Wanneer je zelf gebruik wilt maken van de hindernissen, pak dan het oude matriaal zodat het nieuwe zolang mogelijk mee kan blijven gaan. Wanneer je klaar bent met rijden dien je het springmateriaal weer op te ruimen.